Els bacteris i virus comensals i patògens, la microbiota humana, han coexistit amb els éssers humans des dels inicis de la nostra espècie donant lloc a constants manifestacions clíniques, inclòs el càncer. Mitjançant l’exploració de genomes de patògens seqüenciats a partir de mostres clíniques i mostres antigues es poden llançar estimacions molt més precises de les taxes evolutives dins de l’hoste i entre els patògens hostes, el que proporcionaria dades sobre els canvis en l’estabilitat genòmica del patogen i les respostes evolutives. Comprendre millor la divergència genòmica del patogen antic i les antigues històries evolutives paral·leles de patogen-hoste, ens permetrà reconstruir l’origen probable de les infeccions actuals per patògens clínics.

És a dir, investigar genomes de patògens humans en escales de temps profundes pot proporcionar informació crucial sobre l’evolució de la virulència dels patògens i, amb una mica de sort, ens permetrà preveure la possible aparició de nous agents patògens induïts pel medi ambient.

Aquí, examinem tres grups de patògens transmesos principalment a través del contacte sexual entre humans per a proporcionar informació sobre el comportament humà antic i la història dels seus patògens. A més, discutim la importància d’aplicar protocols ètics sòlids en la investigació d’ADN de patògens antics, que haurien de combinar-se amb dades modernes de seqüències de patògens clínics i proporcionar avantatges per a tots els investigadors a tot el món, per exemple, a través de dades genòmiques compartides.

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29941858

No Comment

Comments are closed.