La Fundació Científica de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) ha atorgat una subvenció de 500.000€ al consorci, format per 15 grups coordinats traslacionals, liderat pel Dr. Víctor Moreno (IDIBELL, Institut Català d’Oncologia, Universitat de Barcelona i CIBEResp). L’objectiu del projecte és avaluar l’associació d’un gran nombre de factors coneguts i desconeguts relatius al càncer i, el que és més important, utilitzar-los de forma combinada per estimar el risc de desenvolupar càncer i millorar la prevenció.

“Som un consorci consolidat d’instituts de recerca de 12 províncies espanyoles, coordinats pel CIBER d’Epidemiologia i Salut Pública (ISCIII). Hem realitzat un gran estudi epidemiològic a Espanya, MCC-Spain, amb disseny multi cas-control, que ha reclutat 6.008 persones amb càncers comuns (colorectal, mama, estómac, pròstata i leucèmia limfocítica crònica) i 4.098 controls poblacionals. A més de les dades epidemiològiques i dietètiques, hem obtingut mostres biològiques que s’analitzaran per determinar la genètica i la metabolòmica dels individus. El nostre objectiu final és identificar biomarcadors que puguin utilitzar-se per identificar les persones amb un major risc de desenvolupar un dels cinc càncers estudiats, no només per reduir la morbiditat i l’impacte social, si no també els costos de l’atenció mèdica”, diu el Dr. Moreno.

El Dr. Víctor Moreno ha participat a la cerimònia d’entrega d’ajuts de la Fundació Científica de l’AECC, celebrada el 24 de setembre a Madrid (en el Dia Mundial de la Recerca del Càncer), presidida per Sa Majestat la Reina, com a Presidenta Honorària de l’AECC i la Fundació Científica de l’AECC.

No Comment

Comments are closed.